Konu
:
Marul Yaprağına Sarılmış Tay Usulü Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Marul Yaprağına Sarılmış Tay Usulü Biftek
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marul Yaprağına Sarılmış Tay Usulü Biftek
Malzemeler (2KİŞİLİK)
1/3 kg
dana bonfile
1 yemek kaşığı acılı sos
1 adet ince dilimlenmiş yeşil biber
2 yemek kaşığı balık sosu
1/2 kg
ince dilimlenmiş
kırmızı
soğan
1 adet soyulmuş ve ince dilimlenmiş havuç
2 adet dilimlenmiş misket limonu
1/2 doğranmış taze kişniş
1 adet yapraklarına ayrılmış marul
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1-Izgaranızı
yüksek
ısıda beş dakika süreyle ısıtın
Etinizi istediğiniz şekilde tuz ve karabiberle terbiyeledikten sonra ızgaraya koyun
Dört dakika boyunca etin her iki tarafı pişinceye kadar ızgarada tutun
Ardından beş dakika eti dinlenmeye bırakın
2-Küçük bir kapta acılı sosu, balık sosunu ve bir misket limonun suyunun yarısını düşük ısıda karıştırın
Hazırlamış olduğunuz sıcak sosun bir kısmını ince dilimlere ayırdığınız etinizin üzerine dökün
3-Bir marul yaprağı arasına yerleştirdiğiniz etinizin üzerine dilimlenmiş biberleri, kırmızı soğan halkalarını, taze kişnişi, kalan sosu ve limon suyunu ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz
Dilerseniz marul yapraklarını, tortilla yaprakları gibi etleri dürüm yapmakta da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul