Konu
:
İki Soslu Frambuazlı Parfe
Yalnız Mesajı Göster
İki Soslu Frambuazlı Parfe
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İki Soslu Frambuazlı Parfe
Malzemeler:
1 paket toz şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 kase frambuaz
10 adet petibör bisküvi
60 gram damla çikolata
Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabına toz şantiyi döküyoruz
Üzerine soğuk siti döküp, mikserin en yüksek devrinde çalıştırıp köpürtüyoruz
Yuvarlak kek kalıbının yarısına kadar şantili harcımı9zdan koyup, üzerine iri parçalar şeklinde kırılmış bisküvileri frambuaz tanelerini ilave edip geri kalan şantimizin tamamını döküyoruz ve kaşıkla üzerini düzledikten sonra derin dondurucuda bir gece bekletiyoruz
Ertesi gün kalıptan çıkartabilmek için kalıbı ters çevirip suya tutuyoruz
Suya düşürmeden parfemizi çıkartıp servis tabağına alıyoruz
Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ve istediğimiz meyve soslarından dökebilirsiniz
Not:
Dilerseniz kek kalıbı yerine tek kişilik kuplarada koyup servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul