Yalnız Mesajı Göster

Bademli Taze Fasulye

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Taze Fasulye







Malzemeler,

1 kilo taze fasulye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı badem

2 yemek kaşığı tereyağı

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Taze fasulyelerin sapları ve kılçıklarını temizleyip ikiye bölün

Derin bir tencereye fasulyeleri ve zeytinyağını alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin

Fasulyeleri yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp soğuk sudan geçirin

Yayvan bir tabağa fasulyeleri alıp tuz ilave edip harmanlayın

Tavaya tereyağını alıp eritin ve bademleri ekleyip birkaç dakika kavurun

Kavrulmuş bademi fasulyelerin üzerine yayın

Sıcak ya da soğuk servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla