Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Kabak Sarması

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Kabak Sarması







Malzemeler,

3 adet kabak

1 kâse yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak (rendelenmiş)

1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Kabakların kabuğunu alacalı olarak soyun

Kalın şeritler halinde dilimleyin

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın

Kabakları önlü arkalı kızartın

Tuzunu ilave edip düz bir tabağa alın

Yoğurt, mayonez, dereotu ve sarımsak rendesini karıştırın

Kabak dilimlerine bıçak yardımıyla yoğurtlu harç sürün

Rulo şeklinde sarıp kürdan takarak sabitleyin

Tüm kabaklar ve harç bitene kadar işlemi tekrar edin

Soğuk olarak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla