Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Püre Ve Tavuk Budu

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Püre Ve Tavuk Budu










Malzemeler:
4 adet tavuk budu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı köri
250 gram patates
125 gram margarin
750 ml et suyu
350 gram kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 adet soğan
1 demet taze soğan
Yapılışı:

Tavuk budunun fazlalıklarını temizleyin
1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı köri ve kırmızı tozbiber katıp karıştırın
Karışımı butların üzerine sürün
Son olarak butları tuzlayın
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın
Patatesin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın
Bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini eritip soğanı kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun
Kalan köriyi ilave edip kısa bir süre daha kavurun
Et suyunu ekleyip bir taşımlık pişirdikten sonra mercimeği ilave edin ve 15-20 dakika kadar pişirin
Soğumasını bekleyin
Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp tavuk butlarını kızartın
Fırına dayanıklı bir kaba alıp patatesleri de ekleyin
Fırına verip 20 dakika kadar pişirin
Kalan margarini küçük bir tencerede eritin
Mercimeği püre haline getirip tekrar tencereye alın
Isınıncaya kadar kalan zeytinyağı ile birlikte pişirin
Gerekirse bir miktar et suyu ekleyin
Tuzlayın
Tavuk budu ve mercimek püresini bir servis tabağına alın
Üzerine taze soğan ve margarin döküp patateslerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla