Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Güveç Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Güveç Tarifi







Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
kaşar peynir
tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı

- Tavuk etini fazla büyük olmayacak şekilde doğrayalım Güveç kabına yerleştirelim
-1,5 su bardağı su içerisinde salçayı eritelim ve içerisine sıvı yağ, tuz, baharatları ekleyerek karıştıralım
-Hazırladığımız salçalı sosu tavukların üzerine dökelim
-Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırına güveçleri sürelim
-Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar serpelim üzerine Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla