Konu
:
Yalanci Perde Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Yalanci Perde Pilavi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yalanci Perde Pilavi
MALZEMELER
kişi sayısınca milföy hamuru
bir adet bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
1 servis kaşığı kadar tereyağ + yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kuru soğan
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı dolma baharı
kakule
YAPILIŞI
Pirinç, sıcak ve tuzlu suda bir kaç saat bekletilir
Tencerede eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımında, küçük küçük doğranmış soğan kavrulur
İçine sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan badem ilave edilir
Bademler biraz pembeleşene kadar kavrulur
Daha sonra suyu süzülen pirinç de tencereye alınıp, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurma işlemine devam edilir
Bu arada kavurma sırasında tuz da ilave edilir
Sonra diğer baharatlar da pirince eklenip, dört bardak tavuk suyu da ilave edilir, ve suyu çekilene kadar pişirilir
Suyu çekildikten sonra ocağın altı kısılıp, pilav demlenmeye bırakılır
Bütün tavuk haşlanıp iri parçalar halinde didiklenir
Karabiberle karıştırılıp demlenmiş pilav ile karıştırılır
Milföyler unlanmış tezgahta hafifçe açılarak büyütülür
İçine soğumuş olan pilavdan büyükçe bir kaşık dolusu konup bohça şeklinde katlanır
Katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp bademle süslenerek 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul