Yalnız Mesajı Göster

Çökertme – Bodrum Kebabı- Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökertme – Bodrum Kebabı- Tarifi










Malzemeler
Marine için,
400 gr biftek veya bonfile
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
½ çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt
Servis için,
500 gr patates
Kızartmak için sıvıyağ
Sarımsaklı süzme yoğurt
Sos için :Sıvıyağ ve pul biber
Hazırlanışı
Etlerimizi ince jülyen kesiyoruzTüm malzemeyi derin bir kaba alıp ,etlerimizle harmanlıyoruzEn az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz
Marinelenmiş etlerimizi,yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip,yüksek ateşte hızlı pişiriyoruzEtlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz
Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruzKızartıyoruz
Servis için,patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruzEtimizi ortaya ekliyoruzSüzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruzKızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip,sıcak servis yapıyoruz
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla