Konu
:
Çökertme – Bodrum Kebabı- Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çökertme – Bodrum Kebabı- Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çökertme – Bodrum Kebabı- Tarifi
Malzemeler
Marine için,
400 gr biftek veya bonfile
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
½ çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt
Servis için,
500 gr patates
Kızartmak için sıvıyağ
Sarımsaklı süzme yoğurt
Sos için :Sıvıyağ ve pul biber
Hazırlanışı
Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp ,etlerimizle harmanlıyoruz
En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz
Marinelenmiş etlerimizi,yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip,yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz
Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz
Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz
Kızartıyoruz
Servis için,patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz
Etimizi ortaya ekliyoruz
Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz
Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip,sıcak servis yapıyoruz
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul