Konu
:
Menemenlik Konserve
Yalnız Mesajı Göster
Menemenlik Konserve
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Menemenlik Konserve
Malzemeler
(7 adet 250 kavanoz kavanoz çıkıyor)
1 kilo araka domates
yarım kilo ince körepe yeşil biber
Yapılışı
Domates iyice yıkanır ve kabukları soyularak yemeklik bir kaba doğranır
Yeşil biberde doğranır
Kabın içindeki doğranmış olan 1 kilo domatese 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip karıştırılır
Kavanozlara istediğiniz miktar domates ve biber doldurularak (tepede 1 cm boşluk kalacak) kapağı sıkıca kapatılır
Hazırlanan kavanozlar düdüklü tencerede 35 dakika süreyle kısık ateşte, düdüğü açık vaziyette kaynatılır
Kaynama süresi düdüğünden ses gelmeye başladıktan itibaren hesaplanır
Tencereden çıkarınca kapaklarının üzerine çevirip dizin
1 gün kadar bu vaziyette beklesin
Ertesi gün düzelttiğinizde kapaklarından bir sızıntı olmuyorsa kapaklar tutmuş demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul