Yalnız Mesajı Göster

Menemenlik Konserve

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menemenlik Konserve







Malzemeler

(7 adet 250 kavanoz kavanoz çıkıyor)
1 kilo araka domates
yarım kilo ince körepe yeşil biber
Yapılışı

Domates iyice yıkanır ve kabukları soyularak yemeklik bir kaba doğranır Yeşil biberde doğranır Kabın içindeki doğranmış olan 1 kilo domatese 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip karıştırılır Kavanozlara istediğiniz miktar domates ve biber doldurularak (tepede 1 cm boşluk kalacak) kapağı sıkıca kapatılır Hazırlanan kavanozlar düdüklü tencerede 35 dakika süreyle kısık ateşte, düdüğü açık vaziyette kaynatılırKaynama süresi düdüğünden ses gelmeye başladıktan itibaren hesaplanırTencereden çıkarınca kapaklarının üzerine çevirip dizin 1 gün kadar bu vaziyette beklesin Ertesi gün düzelttiğinizde kapaklarından bir sızıntı olmuyorsa kapaklar tutmuş demektir


Alıntı Yaparak Cevapla