Konu
:
Peynirli Salatalık Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Salatalık Dolma
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Salatalık Dolma
Malzemeler :
4 Adet Çengelköy (Badem) Salatalık
2 Kibrit Kutusu Kadar Tam Yağlı Yumuşak Beyaz Peynir
1 Tutam Dereotu
Hazırlanışı :
Salatalıklarınızı iyice yıkadıktan sonra bir ucunu kesin
Bir dolma oyacağı ya da ince bir bıçakla çekirdekli kısımlarını oyarak alın
İçini iyice temizleyin ve yıkayın
Peynirinizi bir kasede çatal ile ezerek macun kıvamına getirin
Salatalıklarınızın içine doldurun
Kenardaki fazla peynirleri aldıktan sonra buzluğa koyarak 5 dakika bekletin
Böylece peynirin kıvamı biraz olsun sertleşecektir
Salatalıklarınızı ince ince dilimleyerek servis tabağına alın
Üzerini dereotu ile süsleyin
Püf Noktası :
Peynirinizi ezerken farklı baharatlar ekleyebilir ve bu mezeyi çeşitlendirebilirsiniz
İnce kıyılmış dereotu ya da maydanoz, kekik ya da nane kullanabilirsiniz
Acı sevenler peynir içine pul biber de ekleyebilirler
Notlar :
Bu meze oldukça eski, köklü ve gizli kalmış bir tariftir
Şarap ile sunulacak en uygun meze olduğu söylenmektedir
Peynir ezilirken zeytinyağı ilave edilmesi de bir seçenek olarak kullanılmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul