Yalnız Mesajı Göster

Pelte(Paluza) Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pelte(Paluza) Tarifi







Malzemeler
1,5 çay bardağı pekmez
0,5 Litre su
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım ebatta ceviz(arzu ettiğiniz kadar)
Hazırlanışı
Yayladan nihayet şehire döndüm,ancak yaylada çocukken yediğim peltenin tadı hep damağımda kaldıİşte pratik ve ölçülü tarif…
Suyumuzu orta büyüklükteki bir çelik tencereye alıyoruzNişasta ve pekmezimizi ekliyoruzNişastayı,pekmez ve su ile karıştırarak eritiyoruzOcağa aldığımız karışımımızı 10-15 dk sürekli karıştırarak pişiriyoruz(Fazla kaynatıp yanık tadı elde etmeyin,dikkat)
Karışımız sıcakken kaplarımıza boşaltıyoruz,cevizlerimizi ekliyoruz
Soğuduktan sonra buzdolabımıza alıyoruz,4-5 saat sonra servise hazır ediyoruz
Arzu ederseniz,serviste tekrar dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla