Konu
:
Pelte(Paluza) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pelte(Paluza) Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pelte(Paluza) Tarifi
Malzemeler
1,5 çay bardağı pekmez
0,5 Litre su
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım ebatta ceviz(arzu ettiğiniz kadar)
Hazırlanışı
Yayladan nihayet şehire döndüm,ancak yaylada çocukken yediğim peltenin tadı hep damağımda kaldı
İşte pratik ve ölçülü tarif…
Suyumuzu orta büyüklükteki bir çelik tencereye alıyoruz
Nişasta ve pekmezimizi ekliyoruz
Nişastayı,pekmez ve su ile karıştırarak eritiyoruz
Ocağa aldığımız karışımımızı 10-15 dk sürekli karıştırarak pişiriyoruz
(Fazla kaynatıp yanık tadı elde etmeyin,dikkat)
Karışımız sıcakken kaplarımıza boşaltıyoruz,cevizlerimizi ekliyoruz
Soğuduktan sonra buzdolabımıza alıyoruz,4-5 saat sonra servise hazır ediyoruz
Arzu ederseniz,serviste tekrar dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul