Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta



Rulo pasta malzemeleri

4 yumurtanın akı

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı un

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

3 yemek kaşığı portakal suyu
Ara dolgu için;

Yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı

2/3 su bardağı portakal suyu (bardağın üçte ikisi)
Süslemek için;

2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Portakal kabuğu
Rulo pasta tarifi

Fırını 200 dereceye ayarlayın 23×33 cm?lik kek kalıbını yağlayın Yumurta aklarını kaseye alıp iyice çırpın Şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin Un, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu yumurtalara ilave edin Karışımı kaşıkla yağladığınız fırın kabına yayın 15-18 dakika kadar pişirip üzerine yağlı kağıt kapatarak sıkıca rulo şeklinde sarın Soğumaya bırakın

Ara dolgusu için, doğranmış kayısı ve portakal suyunu tencereye alın Tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatın İyice yumuşayınca kayısıları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin Kek rulosunu açıp kayısı püresini üzerine yayın Keki tekrar rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın Üzerine pudra şekeri serpin Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla