Konu
:
Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta
Rulo pasta malzemeleri
4 yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
3 yemek kaşığı portakal suyu
Ara dolgu için;
Yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı
2/3 su bardağı portakal suyu (bardağın üçte ikisi)
Süslemek için;
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Portakal kabuğu
Rulo pasta tarifi
Fırını 200 dereceye ayarlayın
23×33 cm?lik kek kalıbını yağlayın
Yumurta aklarını kaseye alıp iyice çırpın
Şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin
Un, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu yumurtalara ilave edin
Karışımı kaşıkla yağladığınız fırın kabına yayın
15-18 dakika kadar pişirip üzerine yağlı kağıt kapatarak sıkıca rulo şeklinde sarın
Soğumaya bırakın
Ara dolgusu için, doğranmış kayısı ve portakal suyunu tencereye alın
Tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatın
İyice yumuşayınca kayısıları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin
Kek rulosunu açıp kayısı püresini üzerine yayın
Keki tekrar rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın
Üzerine pudra şekeri serpin
Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul