Yalnız Mesajı Göster

Halley Helvası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halley Helvası







MALZEMELER :

5 adet Halley
50 gram yaz helvası
100 ml tam yağlı süt
200 gram esmer şeker
Bir tutam tuz
30 gram tereyağı
30 gram soyulmuş ve parçalanmış ceviz

4-6 kişiliktir

YAPILIŞI :

Sütü kaynatıp içerisine şeker, tuz ve Halley’leri ekleyin Spatül yardımıyla yavaş yavaş karıştırın Diğer tarafta bir tava içerisinde erittiğiniz tereyağına yaz helvasını ekleyin Eriyen helvalı karışıma, halleyli harcı ekleyip, ılınıncaya kadar spatül yardımıyla karıştırın

Isıya dayanıklı cam kabın içerisine yağlı kağıt serin Üzerine Halley helvasını yayın, helvayı 1 gün süreyle buzdolabında bekletin Servisten önce üzerini ceviz ve tahinle süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla