Konu
:
Halley Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Halley Helvası
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halley Helvası
MALZEMELER :
5 adet Halley
50 gram yaz helvası
100 ml
tam yağlı süt
200 gram esmer şeker
Bir tutam tuz
30 gram tereyağı
30 gram soyulmuş ve parçalanmış ceviz
4-6 kişiliktir
YAPILIŞI :
Sütü kaynatıp içerisine şeker, tuz ve Halley’leri ekleyin
Spatül yardımıyla yavaş yavaş karıştırın
Diğer tarafta bir tava içerisinde erittiğiniz tereyağına yaz helvasını ekleyin
Eriyen helvalı karışıma, halleyli harcı ekleyip, ılınıncaya kadar spatül yardımıyla karıştırın
Isıya dayanıklı cam kabın içerisine yağlı kağıt serin
Üzerine Halley helvasını yayın, helvayı 1 gün süreyle buzdolabında bekletin
Servisten önce üzerini ceviz ve tahinle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul