Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Ispanak Çorbası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Ispanak Çorbası







Malzemeler
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 patates
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 250 gr ıspanak
  • 1 tutam muskat
  • 9 su bardağı sıcak tavuksuyu
Peynirli toplar için
100 gr ufalanmış beyaz peynir
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1çorba kaşığı pulbiber
  • 10 gr tereyağı
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayın Soğanlar ve sarımsakları temizleyip kıyın Patatesi soyup rendeleyin
Mısırözü yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun Rendelenmiş patates ve kıyılmış ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin Sıcak tavuk suyunu ekleyin Çorbanın suyu iyice yoğunlaşıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp tuz ve muskat ile tatlandırınPeynirler, pulbiber ve oda ısısında eritilmiş tereyağını karıştırın Fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp top şekli verin
Çorbayı kaselere paylaştırın Peynirli topları ilave edin Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla