Konu
:
Peynirli Ispanak Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Ispanak Çorbası
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Ispanak Çorbası
Malzemeler
2 soğan
2 diş sarımsak
1 patates
1 çorba kaşığı mısırözü yağı
250 gr ıspanak
1 tutam muskat
9 su bardağı sıcak tavuksuyu
Peynirli toplar için
100 gr ufalanmış beyaz peynir
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1çorba kaşığı pulbiber
10 gr tereyağı
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayın
Soğanlar ve sarımsakları temizleyip kıyın
Patatesi soyup rendeleyin
Mısırözü yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun
Rendelenmiş patates ve kıyılmış ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin
Sıcak tavuk suyunu ekleyin
Çorbanın suyu iyice yoğunlaşıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp tuz ve muskat ile tatlandırın
Peynirler, pulbiber ve oda ısısında eritilmiş tereyağını karıştırın
Fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp top şekli verin
Çorbayı kaselere paylaştırın
Peynirli topları ilave edin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul