Konu
:
Kakaolu Alman Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Alman Pastası
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Alman Pastası
Keki için:
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
Önce keki hazırlıyoruz yumurta ve şekeri köpürene dek çırpıyoruz
Sonra sırayla yoğurt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu koyuyoruz
Yağlanmış tepsiye döküp 170 derede ısınmış fırında pişiriyoruz
Kek pişerken kremayı yapalım; krema için olan malzemelerin hepsini bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz koyulaşınca kapatıyoruz
Kek pişince soğumasını bekleriz
Soğuyan keki ortadan ikiye bölüp krema malzemesinin hepsini döküp eşit bi şekilde yayarız
Kekin diğer üst parçasını da üstüne kapatıp soğuyunca servis yaparız
Afiyet olsun?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul