Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Alman Pastası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Alman Pastası







Keki için:

2 yumurta

1,5 çay bardağı şeker

1 çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

3 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 yumurta

1 çay bardağı şeker

Önce keki hazırlıyoruz yumurta ve şekeri köpürene dek çırpıyoruz Sonra sırayla yoğurt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu koyuyoruz Yağlanmış tepsiye döküp 170 derede ısınmış fırında pişiriyoruz

Kek pişerken kremayı yapalım; krema için olan malzemelerin hepsini bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz koyulaşınca kapatıyoruz

Kek pişince soğumasını bekleriz Soğuyan keki ortadan ikiye bölüp krema malzemesinin hepsini döküp eşit bi şekilde yayarız Kekin diğer üst parçasını da üstüne kapatıp soğuyunca servis yaparız Afiyet olsun?

Alıntı Yaparak Cevapla