Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Hindi Eti

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Hindi Eti










Malzemeler:
Yarım limonun suyu
4 parça hindi göğsü
2 çorba kaşığı margarin
1-2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Köri
200 gram kırmızı mercimek
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

Eti temizleyip limon suyunda marine edin
Mercimeği yıkayın
Büyük bir tencereye yeterli miktarda su ekleyin
Mercimeği içine ilave edip 5-7 dakika haşlayın
Ardından soğuk suyla yıkayıp süzün
Taze soğanları temizleyin
Yıkayıp halka halka doğrayın
Marine edilmiş etleri tuz ve karabiberle tatlandırın
Bir tavada kızgın yağda etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kızartın
Margarini bir tencerede eritip içinde taze soğanı hafifçe kavurun
Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
Sirke, tuz, karabiber ve köri ile tatlandırın
Etleri mercimekle birlikte tabaklara alıp üzerine karabiber ekin

Alıntı Yaparak Cevapla