Konu
:
Kızarmış Hindi Eti
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Hindi Eti
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Hindi Eti
Malzemeler:
Yarım limonun suyu
4 parça hindi göğsü
2 çorba kaşığı margarin
1-2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Köri
200 gram kırmızı mercimek
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Eti temizleyip limon suyunda marine edin
Mercimeği yıkayın
Büyük bir tencereye yeterli miktarda su ekleyin
Mercimeği içine ilave edip 5-7 dakika haşlayın
Ardından soğuk suyla yıkayıp süzün
Taze soğanları temizleyin
Yıkayıp halka halka doğrayın
Marine edilmiş etleri tuz ve karabiberle tatlandırın
Bir tavada kızgın yağda etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kızartın
Margarini bir tencerede eritip içinde taze soğanı hafifçe kavurun
Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
Sirke, tuz, karabiber ve köri ile tatlandırın
Etleri mercimekle birlikte tabaklara alıp üzerine karabiber ekin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul