Konu
:
Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı
Fish Sayadie malzemeleri
150 gr lagos balığı filetosu
40 gr basmati pirinci
Yarım nar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 buçuk su bardağı su
250 gr ayçiçeğiyağı
3 frenksoğanı
1 dal zahter
50 ml krema
1 çay kaşığı safran
20 gr yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz, karabiber
Fish Sayadie hazırlanışı
Fish Sayadie: Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun
Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1
5 su bardağı sıcak suyu ekleyin
Demlenmeye bırakın
Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin
Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin
Sosu balığın üzerine dökün
Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın
Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin
1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın
Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul