Yalnız Mesajı Göster

Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı







Fish Sayadie malzemeleri

150 gr lagos balığı filetosu
40 gr basmati pirinci
Yarım nar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 buçuk su bardağı su
250 gr ayçiçeğiyağı
3 frenksoğanı
1 dal zahter
50 ml krema
1 çay kaşığı safran
20 gr yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz, karabiber

Fish Sayadie hazırlanışı
Fish Sayadie: Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 15 su bardağı sıcak suyu ekleyin Demlenmeye bırakın

Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin

Sosu balığın üzerine dökün Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla