Konu
:
Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri
11-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri
Ağrı'dan Yemek Tarifleri
Gosteberg Buğulama
Malzemeler:
Genç kuzu veya oğlak eti
Tereyağı
Salça
Gosteberg adı verilen dağ otu
Hazırlanışı: Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır
Tereyağı ve salça ile yoğrulur
Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir
Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir
Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır, bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır
Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır
Selekli Saç Kavurma
Malzemeler:
Taze oğlak veya kuzu eti
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Hazırlanışı: Et doğranır içine tereyağında eritilmiş salça konur, bu şekilde kızartılan et indirilip bir süre dinlendirilir
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır
Abdigör Köftesi
Malzemeler:
Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti
Soğan
Haşlanmış pirinç
Baharat
Hazırlanışı: Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır
İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır
Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul