Konu
:
Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri
11-29-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri
Bitlis Büryan kebabı yörenin ünlü yemeğidir
Oğlak etinden yapılan bu yemek Haziran-Temmuz-Ağustos ayları arasında yenilebilir
Uykusundan fedakarlık yapabilenler yine bu aylar arasında sabah saat 05:00'te "avşor" adı verilen yemekten tadabilirler
CORTI AŞI
MALZEME:
Cortı (Özel surette Bitlis'de yapılan lahana turşusu) Bir miktar
Et suyu Bir miktar
Döğme (kırılmamış bulgur) 1 su bardağı
Nohut 1 su bardağı
YAPILIŞI:
Et suyu iyice kaynadıktan sonra içine corti konur
Bir müddet kaynatılır
İçine döğme, nohut ilave edilir
Nohutlar piştikten sonra sıcak sıcak ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul