Yalnız Mesajı Göster

Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri

Eski 11-29-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkiye'nin İl İl Özel Yemekleri



Bitlis Büryan kebabı yörenin ünlü yemeğidir Oğlak etinden yapılan bu yemek Haziran-Temmuz-Ağustos ayları arasında yenilebilir Uykusundan fedakarlık yapabilenler yine bu aylar arasında sabah saat 05:00'te "avşor" adı verilen yemekten tadabilirler

CORTI AŞI

MALZEME:

Cortı (Özel surette Bitlis'de yapılan lahana turşusu) Bir miktar

Et suyu Bir miktar

Döğme (kırılmamış bulgur) 1 su bardağı

Nohut 1 su bardağı

YAPILIŞI:
Et suyu iyice kaynadıktan sonra içine corti konur Bir müddet kaynatılır İçine döğme, nohut ilave edilir Nohutlar piştikten sonra sıcak sıcak ikram edilir


Alıntı Yaparak Cevapla