Yalnız Mesajı Göster

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Ayva Dolması

Malzemeler
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz

Hazırlanışı
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın Kararmamaları için limon suyu ile ovun

Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun
Eti ekleyip karıştırın Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin
10 dakika daha pişirip ateşten alın

Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan pay edin ve düz bir tencereye yerleştirin

Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede çırparak sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın
Ayvaların üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kaynamaya bırakın
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek 30dk kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla