Konu
:
DoŁмαŁαR .
Yalnız Mesajı Göster
DoŁмαŁαR .
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
DoŁмαŁαR .
Ayva Dolması
Malzemeler
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1
5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
Hazırlanışı
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın
Kararmamaları için limon suyu ile ovun
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun
Eti ekleyip karıştırın
Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin
Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin
10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan pay edin ve düz bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede çırparak sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın
Ayvaların üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kaynamaya bırakın
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek 30dk kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul