11-29-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .
Bulgurlu Yaprak Dolması
Malzemeler
500gr asma yaprağı,
2bardak bulgur,
3adet kuru soğan,
1adet taze soğan,
1adet domates,
1bardak sıvıyağ,
3,5bardak sıcak su,
1tatlı kaşığı şeker,
1tatlı kaşığı dolmalık fıstık,
tuz-karabiber,
yenibahar
Hazırlanışı
Bulguru yıkayıp süzün
Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun
Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın
2bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin
Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3kaşık sıvıyağ ve 1,5bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin
|
|
|