Yalnız Mesajı Göster

DoŁмαŁαR .

Eski 11-29-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DoŁмαŁαR .



Bütün Lahana Dolması

Malzemeler
1 ufak lahana
1kg kuşbaşı et
1adet soğan
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
su
tuz

Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler
Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun
Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun
Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın
Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın
Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla