Konu
:
Soslar, Mezeler
Yalnız Mesajı Göster
Soslar, Mezeler
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslar, Mezeler
Mezeler
bende meze hastasiyim
Çuha Biberli Haydari
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
4 çuha biberi
2 çorba kaşığı margarin
2 diş sarmısak
Tuz
Biberleri kızgın yağda kavurun ve kabuklarını soyun
İnce şekilde kıyıp margarini yedirin ve ardından biberlerle birlikte margarini eritin
Soğuduktan sonra yoğurdu ekleyin
İnce doğradığınız sarmısakları ekledikten sonra tuz ekerek servis yapın
Tarator
Malzemeler
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı tahin
Yarım limon suyu
2 demet maydanoz
Ceviz içi, dvülmüş sarmısak, tuz ve tahini orta boy bir kaseye koyup, bir yumurta teli ile çırparak karıştırın
Daha sonra çırpmaya devam ederek, limon suyunu azar azar katın
Limon suyunu kasedeki malzemeye iyice yedirdikten sonra, maydanozu ekleyin
Bir iki kez karıştıktıktan sonra, taratoru küçük bir servis tabağına aktarıp servis yapabilirsiniz
Zeytin Ezmesi
Malzemeler
250 gr zeytin
200 gr tereyağı
Zeytinleri birkaç saat kadar soğuk suda bekletin
Sonra çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını çıkarın
Elde ettiğiniz zeytin içlerini bir kaseye alın ve yumuşatılmış ve ezilmiş tereyağı ile karıştırın
Bu ezmeyi 3-4 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Fırında Pastırma
Malzemeler
50 gr pastırma
1 çorba kaşığı tereyağı
2 domates
Kekik
Domateslerin kabukları soyduktan sonra küp şeklinde kesin
Alüminyum folyoyu tereyağı ile yağlayn
Pastırmaları folyonun yağlanmış yüzüne yanyana dizin
Üzerlerine küp domatesleri ve kekiği koyduktan sonra folyonun kenarlarını hiçbir açıklık kalmayacak şekilde kapatın
Fırın tepsisine yerleştirerek, önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 15-20 dakika pişirin
Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul