Yalnız Mesajı Göster

Soslar, Mezeler

Eski 11-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslar, Mezeler



Mezeler

CEVİZLİ PEYNİR

MALZEMELER

300 gr ceviz içi

500 gr yağlı koyun peyniri

5-6 diş sarımsak

Bir bardak sızma zeytinyağı

kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI

Ceviz dövülür, sarımsaklar ayrı yerde dövüldükten sonra cevize karıştırılır Peynir çatalla ezilir ve sarımsaklı cevize karıştırılır Karışıma kırmızı pul biber ilave edilir ve sızma zeytinyağı azar azar peynire çatalla ezilip karıştırılmak sureti ile yedirilir Buzdolabında yarım saat bekletilir, eğer istenirse dilimlenmiı baget ekmeğe sürülüp servis yapılır

------------------------------------------------------------

BİBER YOĞURTLAMA

MALZEMELER

1 kilo çarliston biber

2 adet yumurta

2-3 kaşık mayonez

Yeteri kadar yoğurt

Tuz Ayçiçek veya Tereyağı

Kırmızı biber

2-3 diş sarmısak

HAZIRLANIŞI

Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz

------------------------------------------------------------

KARAÇAY USULU PATLICAN MEZESİ

MALZEMELER

4 orta boy patlıcan

2 orta boy domates

4 adet sivri biber

2 adet taze kırmızı biber

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

maydanoz

nane

kekik

kimyon

kara biber

kırmızı biber

1 çay bardağı zeytin yağı

1 çay bardağı su

tuz

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup büyük kuş başı halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın Taze kırmızı biber ve sivri biberi de doğrayın teflon tencereye önce patlıcanları üstüne biberleri daha sonra domatesleri koyunsarımsakları üstüne doğrayın tuzu ve isteğe göre baharatları dökün1 çay bardağı suyun içerisinde domates ve biber salçasını karıştırın Malzemelerin üzerine zeytin yağı ile birlikte dökün Kısık ateşte pişirin servis tabağına aldıktan sonra üzerine maydanoz dökün

Alıntı Yaparak Cevapla