Konu
:
Köfteler / Kepaplar
Yalnız Mesajı Göster
Köfteler / Kepaplar
11-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Köfteler / Kepaplar
Sultan KÖftesİ
MALZEME:
Süt dana kıyma (yağsız) 500 gr
Eski kaşar peyniri 4 dilim
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Kimyon 1 çay kaşığı
Nane 1 çay kaşığı Bayat ekmek içi 1 dilim
Yumurta sarısı 1 adet Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1
Bayat ekmeği ıslatıp suyunu sıkın
Kıymayı yoğurma kabına alıp tuz ve karabiber ekleyin
Nane, kimyon, ekmek içi ve yumurta sarısını da ilave edip iyice yoğurun
2
Yoğurduğunuz harcı eşit büyüklükte 8 parçaya ayırıp köfte şeklini verin
Köfteleri mermer gibi düz bir zemine bırakın
Kaşar peyniri dilimlerini köftelerin büyüklüğünde yuvarlak dilimler halinde kesin
3
Köftelerden 4 tanesinin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirin
Kalan dört köfteyi de peynirlerin üzerine kapatın
Elinizi hafif ıslatıp peynir gözükmeyecek şekilde köfteleri kenarlarından yapıştırın
4
Köftelerin her iki tarafını da zeytinyağına bulayıp ısıtılmış ızgaraya yerleştirin
Her iki tarafı da kızarıncaya kadar köfteleri pişirin
Taze maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın
(4 kişilik)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul