Yalnız Mesajı Göster

Reçeller - Marmelatlar

Eski 11-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller - Marmelatlar



Armut Marmelatı

Malzemeler
1200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil

Hazırlanışı
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün
Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun
Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun
Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın
Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin
Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun
Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla