Konu
:
Et Ve Tavuk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Et Ve Tavuk Yemekleri
11-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Et Ve Tavuk Yemekleri
Dirdir Kebabi
MALZEME:
Koyun kuşbaşı 1,5 kg
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Et suyu 2 çay bardağı
Sirke 3 tatlı kaşığı Mercanköşk 1 tutam
Domates 4 adet Un
Tuz Karabiber
YAPILIŞI:
l
Bir cezvede 3 tatlı kaşığı sirke ve l tutam mercan köşkü l saat bekletin
Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın
2
Et parçalarını una bulayın
Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın
Una b****mış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun
3
Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin
Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın
2 çay bardağı et suyu ilave edin
4
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğra**** etlere ekleyin
Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin
Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın
5
Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın
(6 kişilik)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul