Yalnız Mesajı Göster

Et Ve Tavuk Yemekleri

Eski 11-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Ve Tavuk Yemekleri



Dirdir Kebabi

MALZEME:

Koyun kuşbaşı 1,5 kg Tereyağı 3 çorba kaşığı

Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Et suyu 2 çay bardağı

Sirke 3 tatlı kaşığı Mercanköşk 1 tutam

Domates 4 adet Un

Tuz Karabiber

YAPILIŞI:

l Bir cezvede 3 tatlı kaşığı sirke ve l tutam mercan köşkü l saat bekletin Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın 2 Et parçalarını una bulayın Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın Una b****mış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun 3 Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın 2 çay bardağı et suyu ilave edin 4 Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğra**** etlere ekleyin Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın 5 Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın (6 kişilik)

Alıntı Yaparak Cevapla