Yalnız Mesajı Göster

Et Ve Tavuk Yemekleri

Eski 11-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Ve Tavuk Yemekleri



öğrenci yemeği

MALZEMELER:

*4 Su barda ı pirinç

*1kilo kavurma

*5 bardak su

*4 tane patlıcan

*4 tane havuç

*6 tane patates

*1 konserve mısr

*1 konserve bezelye

*yeteri kadar tuz

*kızartmak için zeytinya (patlıcan havuç patates)

*pilav için 1paket ya

YAPILIŞI

Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılırpilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patlıcanlar kızartılır tabi iste e göre do ranarak kavurma ısıtılır derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pi

lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olurtencereye 1kaşıkla basarız tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi taba a ters çeviriz yanlarına kıvırcık salatası yaparız afiyet olsun

Not: ters çevirirken dikkatli olun ortalığı batırmayın benim gibi temizlemesi canımı çıkardı yaaaa

Alıntı Yaparak Cevapla