11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Faydalı Diyet Yemekleri

Soğuk Bakliyat Çorbası
Malzemeler
Yarım su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı barbunya
500 gr yoğurt
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı şeker fasulye
8 su bardağı soğuk su
Yarım demet taze nane
Tuz
Hazırlanışı
Mercimek, barbunya, buğday ve kuru fasulyeyi haşlayıp sularını süzerek soğumaya bırakın
Yoğurt ile suyu karıştırarak koyu kıvamlı ayran haline getirin
Haşladığınız kuru fasulye, barbunya, mercimek ve dövme buğdayı ilave edip tuz ve kıyılmış nane ile tatlandırın
Dilerseniz buz ve ince kıyılmış sarımsak da ilave edebilirsiniz Soğuk içmeniz tavsiye edilir
Yumurta Salatası
Malzemeler
Tuz, karabiber
İsteğe göre 1 diş dövülmüş sarımsak
2 adet katı pişmiş yumurta
1 çay bardağı ince kıyılmış kereviz sapı
1 yemek kaşığı diyet yoğurt
Hazırlanışı
Yumurtalar boylamasına ikiye bölünür Sarılar beyazlardan ayrılır
Yumurta sarıları, yoğurt, tuz, kırmızı biber, ve ince kıyılmış kereviz ve istiyorsanız sarımsak iyice karıştırılır
Bu karışım daha önce içini boşaltmış olduğunuz yumurta beyazlarının içine doldurulur ve servis yapılır
Diyet Patlıcan Yemeği
Malzemeler
2 adet patlıcan
Kekik
1 diş sarımsak
Fırın poşeti
4 adet çarliston biber
200 gram az yağlı kıyma
1 kase light yoğurt
Hazırlanışı
Patlıcanların sadece saplarını kesip, hava alması için bıçakla delikler açın
Yağlanmış fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin ve içine patlıcanları dizin
Patlıcanlar ortalama 45 dakikada pişmiş olacaktır
Patlıcanlar pişerken, başka bir fırın poşetine çarliston biberleri dizip fırına yerleştirin
Biberler ortalama 15 dakikada pişmiş olacaktır Bu sırada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın
Patlıcan ve biberler piştikten sonra kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve borcama alın
Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine döküp yavaşça karıştırın
Teflon tavada kıymayı kavurun Pişmeye yakın kekik ve tuzu ekleyin
Son olarak borcamdaki patlıcanların üzerine kıymayı serip, sıcak olarak servis yapın
Yabanmersinli Light Yoğurt Tatlısı
Malzemeler
4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
1 paket vanilya
2 5 su bardağı yoğurt
2/3 su bardağı yaban mersini
Üzeri İçin
Yaban mersini
Nane yaprakları
Tatlının Hazırlanışı
Yaban mersinlerini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin
Yoğurdu geniş bir kaba alıp toz tatlandırıcı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın
Meyve püresini ekleyip karıştırın ve karışımı kâselere paylaştırın
Buzdolabına soğumaya bırakın
Yaban mersini ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
|
|
|