Yalnız Mesajı Göster

Yemeklerde Renk Ve Lezzet

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemeklerde Renk Ve Lezzet





Bazı et yemeklerinde şarap kullanılması o yemeğe lezzet katar Ama eğer şarap kullanmak istemezseniz, yarım bardak suya üç çay kaşığı sirkeyle birlikte, yarım çay kaşığı da şeker katarsanız aynı işi görecektir
Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz
Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını istersiniz kuşkusuz Ciğeri pişirmeden yarım saat kadar önce sütün içinde bir süre bırakın Bu şekilde tadı daha çok hoşunuza gidecektir
Sosisleri su kaynarken değil de soğukken koyun kabın içine Bundan başka çok az olmak şartıyla süt de ekleyin ve çok harlı ateşte pişirmeyin Bu şekilde çatlamalarını önlemiş ve de daha lezzetli olmalarını sağlamış olursunuz


Alıntı Yaparak Cevapla