Yalnız Mesajı Göster

Lezzetli Mantar Yemekleri İçin

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzetli Mantar Yemekleri İçin






Mantar aldığınızda buzdolabında taze kalmasını istiyorsanız kağıt torba içerisinde saklayın Kullanmadan önce soymanıza gerek yok, sadece kağıt havluyla silmeniz yeterli olacaktır
Yemeklerinizde mantar kullanmak istediğinizde mantarları haşlamadan 10 dakika önce limonlu ve tuzlu suda bekletin Mantarların renginin bozulmadığını ve daha lezzetli olduklarını göreceksiniz
Tabi önemli olan tazelik Mantarın kararmaması için alırken öncelikle taze olmasına dikkat etmeliyiz Rengi beyaz olmalı Üzeri lekelenmemiş olanları tercih etmeliyiz Yıkarken tek tek alarak çabucak yıkamalı, suyun altında bekletmemeliyiz Yıkama işleminden sonra istenilen şekilde doğrayarak tavaya alınır, bir parça tereyağı ile harlı ateşte karıştırarak sotelenir Pişirirken ağzı kapatılmamalı açık olarak pişirilmelidir Daha sonra arzu edilirse sosis ve domates ve sivri biber eklenir
Mantar sote yaparken de, tencerenizin veya tavanızın kapağını açık bırakırsanız, hem mantarlarınız su koyuvermez hem de kararmadan pişer
Mantar kebap yaparken etlerin arasına dizdiğiniz mantarların parçalanmasını engellemek için, mantarları önceden kaynar suda bekletmeniz yeterli


Alıntı Yaparak Cevapla