Konu
:
Lezzetli Mantar Yemekleri İçin
Yalnız Mesajı Göster
Lezzetli Mantar Yemekleri İçin
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezzetli Mantar Yemekleri İçin
Mantar
aldığınızda buzdolabında
taze
kalmasını istiyorsanız
kağıt torba içerisinde saklayın
Kullanmadan önce soymanıza gerek yok, sadece kağıt havluyla silmeniz yeterli olacaktır
Yemeklerinizde
mantar kullanmak istediğinizde
mantarları haşlamadan 10 dakika önce limonlu ve tuzlu suda bekletin
Mantarların renginin bozulmadığını ve daha lezzetli olduklarını göreceksiniz
Tabi önemli olan tazelik
Mantarın kararmaması için alırken öncelikle
taze olmasına
dikkat etmeliyiz
Rengi beyaz olmalı
Üzeri lekelenmemiş olanları tercih etmeliyiz
Yıkarken tek tek alarak çabucak yıkamalı, suyun altında bekletmemeliyiz
Yıkama işleminden sonra istenilen şekilde doğrayarak tavaya alınır, bir parça tereyağı ile harlı ateşte karıştırarak sotelenir
Pişirirken ağzı kapatılmamalı açık olarak pişirilmelidir
Daha sonra arzu edilirse
sosis
ve
domates
ve
sivri biber
eklenir
Mantar sote
yaparken de, tencerenizin veya tavanızın kapağını açık bırakırsanız, hem mantarlarınız su koyuvermez hem de kararmadan pişer
Mantar
kebap
yaparken etlerin arasına dizdiğiniz mantarların parçalanmasını engellemek için, mantarları önceden
kaynar suda bekletmeniz
yeterli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul