Konu
:
Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Püf Noktaları
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Püf Noktaları
Yemek pişirmek için birçok yöntem var
Haşlama, kızartma, fırınlama, buğulama, kavurma, ızgara pişirme tekniklerinde hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı yemekler hazırlayabilmeniz bazı püf noktalarına bağlı
Aşağıda bu püf noktalarını görebilirsiniz:
Balığın çıtır çıtır kızarması için önce biraz sütün içine batırın ardından unlayıp kızartın
Kızartmayı mümkün olan en az yağda yapmaya çalışın
Derin dondurucudan çıkardığınız besinleri önce buzdolabının alt rafında çözülmeye bırakın
İyice çözüldüğüne emin olduğunuzda pişirin
Dondurulmuş besinleri bir kez çözdükten sonra bir daha derin dondurucuya atmayın
Kurubaklagilleri pişirmeden önce mutlaka yıkayın
Makarna ve erişteyi haşladığınız suyu dökmeyin
Çünkü bu şekilde makarnanın tüm besin değerini yok etmiş olursunuz
Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyup bekletin
Eti, balığı ve tavuğu terbiyelemek için kullandığınız harçların fazlası ile patates ve mantarı da terbiye edebilirsiniz
Eşit bir pişirme ve tat açısından, ürünlerin eşit parça büyüklükleri ve kalınlıklarının da aynı olması önemlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul