Konu
:
Ev Yapımı Şarküteri
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Şarküteri
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Şarküteri
Kopenhag'daki Mad Food sempozyumundan aldığım ilhamla, konferanstan döndüğümden beri Maya ve Gram'ın mutfak ekipleriyle haftalık toplantı konularımızı derinleştirdim
Sebze kurutma, ev yapımı sirkeler ve likörler, kireç kaymağını kullanma şekilleri gibi değişik konularda konuşur olduk
Yanlış yapmaktan korkmayıp denemeye ve tatmaya devam ediyoruz
Çilek likörümüz ve vişne sirkemiz sanırım tüm bu denemelerin en başarılıları oldu
Son haftaların konusu ise şarküteri
Her türlü proteini uzun süre saklamanın yolu aslında şarküteri
Tuzlama, dumanlama yani fümeleme, kurutma, yağa basma, yağın içinde pişirme (confit) gibi proteinin içindeki suyu çıkartıp daha sonra havayla temasını kesmek suretiyle bakterilerin üremesini engellemek esas amaç
Son dönemlerde şarküteri için girişimlerde bulunmaya başladık
Gram'da Ceren ve Esra kurutulmuş et yapabilmek için önce kontrfileyi iki şişe şarapta ve tuzda üç gün bekletti
Çıkarılan et tülbente sardıktan sonra bir buçuk ay buzdolabında asıp kurutuldu
Sonuç gayet keyifli oldu
Maya'nın akşam menüsüne kendi islediğimiz rozbif ve tavuk ciğeri pateyle beraber ev yapımı şarküteri tabağı adıyla koyduk
Şimdiki hedefimiz kendi pastırmamızı yapmak
Osman'dan aldığımız müthiş antrikotun, Müdahir'in derin araştırmaları sonucunda süper bir pastırmaya dönüşeceğine inanıyorum
Bekleyip hep beraber göreceğiz
vogue alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul