Konu
:
Karidesin Faydaları Ve Pişirme Yöntemleri
Yalnız Mesajı Göster
Karidesin Faydaları Ve Pişirme Yöntemleri
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesin Faydaları Ve Pişirme Yöntemleri
Balıktan sonra en çok tüketilen deniz canlısı karidestir
Az oranda kalori ve doymuş yap içeren karides sağlıklı besin maddelerinden biridir
Karides pembe, gri, kahverengi ve sarımsı renklerde olabilir
Tüm yıl boyunca hem donmuş hem de taze olarak tüketilebilen bu canlı özellikle omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir
Karides selenyum minerali açısından oldukça zengindir
Selenyum kanser ve bu tarz ciddi hastalıklara sebebiyet veren maddeleri etkisiz hale getirir
Karides düşük kalorili bir protein kaynağıdır
Bir porsiyon karideste yaklaşık 23,7 gram protein ve 112 kalori vardır
İyi bir D vitamini kaynağı olan karides dişlerin ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur
Ayrıca kalsiyum ve fosfor dengesini de sağlar
Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan karides beyin fonksiyonlarının düzenli gelişimini ve çalışmasında etkilidir
Ayrıca içerdiği B12 ile kan hücrelerinin gelişimini destekler
Diş etleri rahatsızlıklarında da anti-enflamatuvar etkisiyle bilinir
Pişirme önerileri
[*]Tarifinizde nasıl gerektiğine bağlı olarak kabuklu veya kabuksuz şekilde pişirilebilir
Karidesin temizlenmesinin ise kendine has bir yöntemi mevcuttur
Temizlerken başını ve bacaklarını önce ve ardından kuyruğundan tutarak kabuğunu sıyırmanız gereklidir
[*]Donmuş karidesleri temizlerken tamamen çözündürmemeye dikkat edin
Karides hafif buzlu haldeyken kabuğunu soymak daha kolay olacaktır
[*]Karidesin bağırsakları haşlamadan ya da pişirilmeden önce de çıkarılabilir
Bunun için sırt kısmını hafifçe çizerek bağırsaklarını çıkarabilirsiniz
Kaynak: Milliyet Gazetesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul