Konu
:
Jülyen Kesim
Yalnız Mesajı Göster
Jülyen Kesim
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jülyen Kesim
Et veya sebzelerin kibrit çöpü inceliğinde, şeritler halinde doğranmasına
jülyen kesim
ya da
jülyen doğrama
denir
Jülyen kesim özel ekipmanlarla donatılmış mutfak robotuyla kolaylıkla elde edilebilir
Jülyen kesilmiş sebzeler genellikle makarna salatası hazırlığında kullanılır
İnce ve renkli jülyen şeritler yemeğe bir dokunuş, keyif ve neşe katar
Örneğin, havucu jülyen kesmek için şunu uygulayın; havucun dip kısmını sebze bıçağı veya şef’in bıçağıyla keserek atın
Kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasına aktarıp boyuna ince bir dilim kesin ve yatay şekilde 5 cm’lik parçalara bölün ve kibrit çöpü uzunluğunda kesin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul