Konu
:
Sofra Adabı / Kemikli Etler Nasıl Yenir ?
Yalnız Mesajı Göster
Sofra Adabı / Kemikli Etler Nasıl Yenir ?
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sofra Adabı / Kemikli Etler Nasıl Yenir ?
KUŞLAR
Tavuk, bıldırcın ya da güvercinin kanat ve bacaklarını keserek, gövdesini çatal ve bıçak yardımıyla yiyebilirsiniz
Kanat ve bacak kemiklerini elinizle ağzınızdan çıkarabilirsiniz ancak yine de tüm gövdeyi asla yemeyin
TAVUK
Yarım tavukla başlayabilirsiniz
Bacak ve kanatları eklem yerlerinden çatal ve bıçak ile ayırın
Çatalınızı kullanarak parçayı sağlamlaştırın ve yiyebileceğiniz küçük parçalar halinde kesin
Her sefer sadece iki ya da üç parça kesin
Eğer çok resmi bir ortam içinde bulunuyorsanız çatal ve bıçak ile alınamayan parçaları tabakta bırakın
Eğer az resmi bir ortam içindeyseniz, küçük kemikleri elinizle yiyebilirisinz
Ancak sadece bir elinizi kullanın
BUTLAR
Dana, domuz ya da kuzu budunun tam ortasını çatal ve keskin bir bıçakla kesin
Eğer butların sapları kağıt ile kaplı ise parmaklarınız yağlanmadan kemiğe yakın olan eti kesebilirsiniz
Resmi ortamlarda ya da restoranlarda kemik kağıtla kaplı olsa bile asla kemiği elinize alıp kemirmeyin! Çünkü bu kağıtlar süs olarak kullanılmıştır
Resmi olmayan ortamlarda ise kemikler yağlı değilse kemirebilirsiniz
BALIK
İlk olarak balığın kafasını ve kuyruğunu çatal ve bıçakla kesin, tabağınızın kenarına koyun
Bıçağınızı balığın sırt kemiğine dayandırarak balığı kafasından kuyruğuna doğru dikey olarak kesin
Bu noktada üç seçeneğiniz var: 1) kılçığı dışarı çıkarın
2) balığın üstünü açın ve kılçığı çıkarın
3) balığın üst kısmını yiyin ve kılçığı kaldırın
Eğer ağzınızda küçük kılçıklar kalırsa başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla bunları çıkarabilirsiniz
Balık eti yemeyi sevenler küçük balıkların kafasını da yerler
Balık yanağı yemek bir onurdur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul