Konu
:
Samsung'tan Cüretkar Reklam, İphone 5 Rakip Bile Olamaz!
Yalnız Mesajı Göster
11-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Şimdi ise iPhone 5 ve Galaxy S III ‘ün tüm özelliklerini karşılaştırmalı olarak tarafsızca inceleyelim
DIŞ TASARIM VE GENEL YAPI
Apple iPhone 5 :
iPhone 5 ‘in göze çarpan en büyük değişikliklerinden bir tanesi dış tasarımında meydana gelmiş
Alüminyum ve cam karışımı bir malzemeden oluşan dış yapı ayrı bir hava katmış
Sanırım düşme testlerinde bunu daha iyi farkedeceğiz
Ayrıca 7
6 mm kalınlığı ile şu an dünyanın en ince akllı telefonu ünvanını kazanmış olması iPhone 5 ‘in en büyük artılarından
Bunun yanısıra iPhone 5 sadece 112 gram ağırlığında
Bu rakam iPhone 4S ‘te 140 gram idi
Samsung Galaxy S III :
Beyaz ve Mavi olmak üzere şimdilik iki renk seçeneği mevcut olan Galaxy S III ise boyut olarak iPhone 5 ‘ten çok daha büyük
8
6 mm kalınlığı ve 133 gram ağırlığı ise iPhone 5 ‘e göre dezavantaj
EKRAN
Apple iPhone 5 :
4 inç ekrana sahip iPhone 5 ‘in ekran genişliği aynı fakat iPhone 4S ‘e göre sadece biraz daha uzun
Retina Display 1136 x 640 çözünürlük ve 326 ppi piksel yoğunluğu sayesinde mükemmel grafik kalitesi sağlanmış
Samsung Galaxy S III :
Galaxy S III ‘ün 4
8 inç HD Süper Amoled ekran teknolojisi de azımsanmayacak kadar yüksek kalitede
1280 x 720 çözünürlüğe ve 306 ppi piksel yoğunluğuna sahip Galaxy S III bu konuda iPhone 5 ile başa baş çekişiyor diyebiliriz lakin cihaz elimize geçtiğinde bunu daha detaylı olarak karşılaştırma imkanı bulacağız
KAMERA
Apple iPhone 5 :
8 megapiksel ve safir kristalden oluşan iSight kamerası sayesinde düşük ışıklı ortamlarda daha kaliteli çekimler yapılabilecek olan iPhone 5 ‘in kamerası oldukça kaliteli fotoğraflar çekmenize imkan sağlıyor
Samsung Galaxy S III :
iPhone 5 gibi 8 megapiksel kameraya sahip Galaxy S III fotoğraf çekimi konusunda oldukça başarılı
Öyle ki 1080p kalitesinde fotoğraf çekimi mümkün
İŞLEMCİ
Apple iPhone 5 :
Yeni A6 işlemci sayesinde CPU hızının 2 kat arttığını belirten Apple, 1
2 GHz çift çekirdekli A6 işlemci sayesinde uygulamaları 2 kat daha hızlı çalıştırma, internette 2 kat daha hızlı gezinme vaad ediyor
Samsung Galaxy S III :
Diğer taraftan 1
4 GHz dört çekirdekli işlemcisi ile Samsung Galaxy S III rakibi iPhone 5 ‘in bir adım önüne geçiyor
Sanırım Galaxy S III ‘ü tasarlayan mühendisler hızı ön planda tutmuş olmalı
İŞLETİM SİSTEMİ
Apple iPhone 5 :
Yeni iPhone ve yeni işletim sistemi mantığı ile hareket eden Apple, iPhone 5 ‘te iOS 6 işletim sistemini kullanarak çok büyük yenilikler getirdi
Belki de Apple ‘ı Samsung’dan çok daha kaliteli hale getiren kullanıcı dostu arayüzü ve işletim sistemi diyebiliriz
iOS 6 ‘nın en önemli özelliği Siri sayesinde artık kullanıcılar Facebook’a ileti gönderebilecek ve uygulama açabilecek
Passbook vs
gibi diğer iOS 6 özelliklerine iOS 6 incelememizde daha detaylı olarak yer vereceğiz
Samsung Galaxy S III :
Android 4
0 Ice Cream Sandwich standart işletim sistemi ile gelen Galaxy S III ne yazık ki iPhone 5 ‘in işletim sistemi iOS 6 ‘nın çok gerisinde
Hem kullanıcı arayüzü olsun hem de diğer özellikleri malesef iOS 6 ‘nın yanında bir hiç
Aradaki farkı Siri ve S-Voice ‘u kıyaslayarak anlayabilirsiniz
BATARYA
Apple iPhone 5 :
Batarya konusunda çok fazla değişiklik getirilmediğini düşündüğümüz iPhone 5 sanırım kullanıcıları üzmeye devam edecek
Buna rağmen iPhone 5; Wi-Fİ açık iken 10 saate kadar, 3G açık iken ise 8 saate kadar kullanım imkanı sağlıyor
Samsung Galaxy S III :
Daha geniş bataryaya sahip Galaxy S III ise 3G açık iken 11 saate kadar kullanım imkanı sağlıyor
Fakat Galaxy S III ‘te bulunan aşırı ısınma problemi kullanıcıların bayağı canını sıkıyor
iphoneturkey
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul