Konu
:
Fırında Kabak Mücver
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kabak Mücver
08-29-2007
#
1
angelesdream
Fırında Kabak Mücver
Aranızda kabak mücver sevmeyen var mı????!!!
Yok mu?
Peki kızartmayı ağır bulan ya da tercih etmeyen var mı?
Var…
O zaman bunu deneyin derim ben
Kek gibi oluyor, tadı çok güzel, aynı yağda kızarmış mücver tadında ama daha hafif
Malzemeler:
3 - 4 adet orta boy kabak
3 - 4 adet yeşil soğan
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 + 1/4 su bardagi un
1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için:
Çörekotu
Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun
İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin
Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin
Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin
angelesdream