Konu
:
İyi Bir Mangal Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
İyi Bir Mangal Nasıl Yapılır
11-08-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İyi Bir Mangal Nasıl Yapılır
İyi Bir Mangal Nasıl Yapılır
İyi bir mangal yapmak istiyorsanız öncelile kenarları delikli kalın saclı ve genişçe bir mangalınız olması gerekir
Odun köpürünü atmadan önce tahta parçaları ile bolca ateş yakınız
Bütün odunlar alevlenip çökmeye başladıktan sonra odun kömürünü atınız
Odun kömürleriniz yanıp tamamen kor olana kadar üzerine pişirmek için hiçbir malzeme koymayınız
Kor haline gelen kömürlerinizi maşa ile iyice mangala oturtunuz ve ızgaranızı ısıtıp temizleyin
Kesik soğan bir parça yağ ile temizleye bilirsiniz
Daha sonra ızgaranıza dizeceğiniz malzemeleriniz kordan biraz yüksekte durmalı
Asla pişirirken rüzgarlama yapmayınız
Bu malzemenizin dışının yanıp içinin çiğ kalmasına sebep olacaktır
Pişirme esnasında damlayan yağlar alev alırsa eliniz ile biraz su çiselersiniz
Tavuk cinsi pişiriyorsanız derisini soymayınız
Pişirdikten sonra derisini soyarsınız
Mangalda pişerken yanmış yada yanmaya yüz tutmuş kısımları kesinlikle yemeyin
Ciddi derecede kansorojen madde haline dönüşmüştür
En son sönmeye yüz tutmuş korunuza patates patlıcan domates biber gömerek lezzetli bir salata hazırlaya bilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul