Konu
:
Kurban Etleri Nasıl Saklanır?
Yalnız Mesajı Göster
Kurban Etleri Nasıl Saklanır?
11-08-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurban Etleri Nasıl Saklanır?
Kurban Etleri Nasıl Daha Uzun Saklanır?
Kurban Etleri Nasıl Saplıklı Saklanır
Kurban etliri ve diğer hayvansal etlerin sağlıklı ve uzun süre muhafazası kesim esnasında başlamaktadır
Sağlıklı koşullarda ve hayvan zorlanmadan kesilmelidir
Zorlanan darp edilen hayvan kendini sıktığından et kalitesi düşmektedir
Ayrıca kesildikten sonra kanının iyice damarlardan boşalması sağlanmalıdır
Bu koşullar sağlandıktan sonra en az 5 veya 6 saat et oda sıcaklığı ortamında dinlenmeye bırakılmalıdır
Kurban etlerinin nasıl saklanacağını maddeler halinde sıralayacak olursak;
1- Etler dinlenmeye bırakıldığında mümkünse birbirine değmemelidir
2- Daha sonra etleri pişireceğiniz porsiyon miktarlarınca buzdolabı poşetlerine ayırıp sınıflandırmalısınız
3- Yakın zamanda tüketeceğiniz etleri 0 ile -2 seviyelerinde buzdolabına yerleştirmelisiniz
4- Uzun zaman sonra tüketeceğiniz etleri suyu ve havası alınmış şekiilde poşetleyerek difrize kaldırmalısınız
5- Etleri koku verecek diğer gıdalar ile bir arada saklamayınız
6- Bu saydıklarımız pişirmeden saklama koşullarıdır
Dilerseniz etin bir kısmını kavurma yaparak saklayabilirisiniz
Böylece bozulmadan daha uzun süre kullanabilirsiniz
7- Etlerin saklanma koşulları ne olursa olsun ilk 24 saatten sonra tüketilemeleri gerekmektedir
Bu daha lezzetli ve sağlıklı olmalarına sebeptir
Uzun süre saklanan uygun koşullarda kaldığı ve pişirildiğinde bozulmasada besin değerlerini yitirmektedirler
Aslında kurban etlerini üçe ayırıp bir kısmını komşulara bir kısmını ihtiyaç sahiplerine diğer bir kısmınıda evde tüketmek ve msafirlere ikram etmek üzere kısa sürede tüketmek en doğrusudur
ywx
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul