Yalnız Mesajı Göster

Tefhimu'l Kuran Tefsiri - Bakara Suresi Tefsiri ( Mevdudi )

Eski 11-04-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi

Tefhimu'l Kuran Tefsiri - Bakara Suresi Tefsiri ( Mevdudi )

106- Biz, ondan daha hayırlısını veya bir benzerini getirinceye (kadar) hiç bir ayeti neshetmez (hükmünü yürürlükten kaldırmaz) veya unutturmayız (ya da geri bıraktırmayız) Bilmez misin ki Allah, gerçekten her şeye güç yetirendir(109)
107- (Yine) Bilmez misin ki, gerçekten göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır Ve sizin Allah'tan başka veliniz de yardımcınız da yoktur

AÇIKLAMA

109 Bu, Yahudilerin müminlerin zihinlerinde şüphe uyarmak için sordukları bir soruya cevaptır Onlar şöyle diyorlardı: "Kur'an, önceki kitapların Allah tarafından gönderildiğini söylüyor Eğer böyleyse Kur'an, neden önceki kitaplardakilerden değişik emirler veriyor? Nasıl olur da, aynı Allah, farklı zamanlarda farklı emirler verir? Ayrıca şöyle de diyorlardı: "Kur'an, Yahudi ve Hıristiyanların kendilerine indirilen öğretilerin bir kısmını unuttuklarını söylüyor Allah'ın öğretilerinin hafızalardan silinmesi nasıl mümkün olur?" Onların bu soruları, Hakk'a ulaşmak için değil, karışıklık çıkarmak için sordukları açıktır Allah, onların bu sorularına şöyle cevap verir: "Ben Kâdir'im ve benim gücüm sınırsızdır Ben herhangi bir emrimi değiştirebilirim veya onun unutulmasına izin verebilirim Fakat onun yerine aynı amacı yerine getiren, ondan daha iyi veya ona denk bir şey koyarım"

Alıntı Yaparak Cevapla