Yalnız Mesajı Göster

Kur'an Fihristi- Y

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Kur'an Fihristi- Y

Bu durumda, Allah'ı bırakıp yakınlık (sağlamak) için edindikleri ilahlar, onlara yardım etselerdi ya Hayır, onlar, kendilerinden kaybolup gittiler Bu (yalancı ilahlar ve onlara yükledikleri), onların yalanları ve uydurduklarıdır (46/28)
Ey iman edenler, eğer siz Allah'a (Allah adına İslama ve müslümanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır (47/7)
Seni sürüp-çıkaran memleketinden kuvvet bakımından daha üstün nice memleketler vardı ki, biz onları yıkıma uğrattık da kendileri için hiç bir yardımcı yoktu (47/13)
Ve Allah, sana 'üstün ve onurlu' bir zaferle yardım etsin (48/3)
Kafir olanlar, sizinle savaşmış olsalardı, arkalarını dönüp kaçarlardı; sonra, ne bir veli (koruyucu dost), ne bir yardımcı bulamazlardı (48/22)
Artık ne ayağa kalkmaya güç yetirebildiler, ne yardım bulabildiler (51/45)
O gün, ne hileli-düzenleri kendilerine herhangi bir şeyle yarar sağlayacak, ne yardım görecekler (52/46)
"Biz, 'birbiriyle yardımlaşıp öcünü alan' bir toplumuz" mu diyorlar? (54/44)
Andolsun, Biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye, onlarla birlikte kitabı ve mizanı indirdik Ve kendisine çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik; öyle ki Allah, kendisine ve elçilerine gayb ile (görmedikleri halde) kimlerin yardım edeceğini bilsin (ortaya çıkarsın) Şüphesiz Allah, büyük kuvvet sahibidir, üstün olandır (57/25)
(Bundan başka bu mallar,) Hicret eden fakirleredir ki, onlar, Allah'tan bir fazl (lütuf ve ihsan) arayıp, Allah'a ve O'nun Resûlü'ne yardım ederlerken yurtlarından ve mallarından sürülüp-çıkarılmışlardır İşte bunlar, sadık olanlar bunlardır (59/8)
Münafıklık edenleri görmüyor musun ki, Kitap Ehlinden inkar eden kardeşlerine derler ki: "Andolsun, eğer siz (yurtlarınızdan) çıkarılacak olursanız, mutlaka biz de sizinle birlikte çıkarız ve size karşı olan hiç kimseye, hiç bir zaman itaat etmeyiz "Eğer size karşı savaşılırsa elbette size yardım ederiz" Oysa Allah, şahidlik etmektedir ki onlar, gerçekten yalancıdırlar (59/11)
Andolsun, (yurtlarından) çıkarılacak olurlarsa onlarla birlikte çıkmazlar Onlara karşı savaşılırsa da, kendilerine yardımda bulunmazlar; yardım etseler bile (arkalarına) dönüp-kaçarlar Sonra kendilerine yardım edilmez (59/12)
Ve seveceğiniz bir başka (nimet) daha var: Allah'tan 'yardım ve zafer (nusret)' ve yakın bir fetih Mü'minleri müjdele (61/13)
Ey iman edenler, Allah'ın yardımcıları olun: Meryem oğlu İsa'nın havarilere: "Allah'a (yönelirken) benim yardımcılarım kimlerdir?" demesi gibi Havariler de demişlerdi ki: "Allah'ın yardımcıları bizleriz" Böylece İsrailoğullarından bir topluluk iman etmiş, bir topluluk da inkar etmişti Sonunda Biz iman edenleri düşmanlarına karşı destekledik, onlar da üstün geldiler (61/14)
Allah, yeminlerinizin (keffaretle) çözülmesini size farz (veya meşru) kıldı Allah, sizin mevlanız (sahibiniz, yardımcınız)dır O, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir (66/2)
Rahmana karşı size yardım edecek olan kimmiş? Şu sizin ordunuz mu? Kafirler yalnızca bir gurur (kesin bir aldanış) içindedirler (67/20)
"Size mallar ve çocuklarla yardımda bulunsun Size (ürün yüklü) bağlar-bahçeler versin, ırmaklar da versin" (71/12)
Bunlar, hataları dolayısıyla suda boğuldular, sonra ateşe sokuldular O zaman da Allah'ın dışında hiç bir yardımcı bulamadılar (71/25)
Sonunda onlar, kendilerine vadedileni gördükleri zaman, yardımcı olmak bakımından kim daha zayıfmış ve sayı bakımından kim daha azmış artık öğrenmiş olacaklardır" (72/24)
Sonunda (yardımcı güçlerini) topladı, seslendi; (79/23)
Artık onun ne gücü vardır, ne yardımcısı (86/10)
İşte (şu) namaz kılanların vay haline, (107/4)
Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar, (107/5)
Onlar gösteriş yapmaktadırlar, (107/6)
Ve 'ufacık bir yardımı (veya zekatı) da' engellemektedirler (107/7)
Allah'ın yardımı ve fetih geldiği zaman, (110/1)
YARIŞ
Herkesin (her toplumun) yüzünü çevirdiği bir yön vardır Öyleyse hayırlarda yarışınız Her nerede olursanız, Allah sizleri bir araya getirecektir Şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir (2/148)
Bunlar, Allah'a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar İşte bunlar salih olanlardandır (3/114)
Rabbinizden olan mağfiret ve eni göklerle yer kadar olan cennete (kavuşmak için) yarışın; o, muttakiler için hazırlanmıştır (3/133)
Ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın, (sınırlarda) nöbetleşin Allah'tan korkun Umulur ki kurtulursunuz (3/200)
Sana da (Ey Muhammed,) önündeki kitap(lar)ı doğrulayıcı ve ona 'bir şahid-gözetleyici' olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) indirdik Öyleyse aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen haktan sapıp onların heva (istek ve tutku)larına uyma Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol-yöntem kıldık Eğer Allah dileseydi, sizi bir tek ümmet kılardı; ancak (bu,) verdikleriyle sizi denemesi içindir Artık hayırlarda yarışınız Tümünüzün dönüşü Allah'adır Hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir (5/48)
Dediler ki: "Ey Babamız, gerçek şu ki, biz gittik, yarışıyorduk Yusuf'u da yiyeceklerimizin (veya eşyamızın) yanında bırakmıştık Fakat onu kurt yemiş Ne var ki biz doğruyu söylesek bile sen bize inanacak değilsin" (12/17)
Onun duasına icabet ettik, kendisine Yahya'yı armağan ettik, eşini de doğurmaya elverişli kıldık Gerçekten onlar hayırlarda yarışırlardı, umarak ve korkarak bize dua ederlerdi Bize derin saygı gösterirlerdi (21/90)
İşte onlar, hayırlarda yarışmaktadırlar ve onlar bundan dolayı öne geçmektedirler (23/61)
Sonra Kitabı kullarımızdan seçtiklerimize miras kıldık Artık onlardan kimi kendi nefsine zulmeder, kimi orta bir yoldadır, kimi de Allah'ın izniyle hayırlarda yarışır öne geçer İşte bu, büyük fazlın kendisidir (35/32)
Yarışıp öne geçenler de, öne geçmiş öncülerdir (56/10)
Öncü olarak yarışıp geçenlere, (79/4)
Boyları birbiriyle yarışan ve içiçe girmiş ağaçlı bahçeler (80/30)
Ki onun sonu misktir Şu halde yarışmak isteyenler, bunun için yarışsınlar (83/26)

Alıntı Yaparak Cevapla