11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'an Fihristi- Y
YILAN
Böylece, onu attı; (bir de ne görsün) o hemen hızla koşan (kocaman) bir yılan (oluvermiş) (20/20)
Asanı bırak;" (Bıraktı ve) onun çevik bir yılan gibi hareket etttiğini görünce, geriye doğru kaçtı ve arkasına bakmadı "Ey Musa, korkma; şüphesiz Ben(im); Benim yanımda gönderilen (elçiler) korkmaz " (27/10)
Asanı bırak " (Attıktan hemen sonra) onun şimdi bir yılan gibi hareket ettiğini görünce, arkasına dönüp bakmaksızın kaçmaya başladı "Ey Musa, dön ve korkuya kapılma Şüphesiz güvendesin " (28/31)
YILDIRIM
Ya da (bunlar) karanlıklar, gök gürültüsü ve şimşek(ler)le yüklü, 'gökten şiddetli bir yağmur fırtınasına tutulmuş gibidirler ki, yıldırımların saldığı dehşetle'; ölüm korkusundan parmaklarıyla kulaklarını tıkarlar Oysa Allah kafirleri çepeçevre kuşatıcıdır (2/19)
Ve demiştiniz ki: "Ey Musa, biz Allah'ı apaçık görünceye kadar sana inanmayız " Bunun üzerine yıldırım sizi (kendinizden) almıştı Ve siz bakıp duruyordunuz (2/55)
Kitap Ehli, senden kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyor Musa'dan bundan daha büyüğünü istemişlerdi Demişlerdi ki: "Bize Allah'ı açıkça göster " Böylece zulümlerinden dolayı onlara yıldırım çarpmıştı Ardından kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, buzağıyı (ilah) edinmişlerdi Yine bundan dolayı onları affettik ve Musa'ya apaçık olan ispatlayıcı bir delil verdik (4/153)
Gök gürültüsü O'nu hamd ile, melekler de O'na olan korkularından tesbih ederler O, yıldırımları gönderip bununla dilediğine çarpar; onlar ise Allah hakkında çekişip-tartışırlar O, gücü (ve cezası) pek çetin olandır (13/13)
Bu durumda eğer onlar yüz çevirirlerse, artık de ki: "Ben sizi, Ad ve Semud (kavimlerinin) yıldırımına benzer bir yıldırımla uyardım " (41/13)
Semud'a gelince; Biz onlara doğru yolu gösterdik, fakat onlar körlüğü hidayete tercih ettiler Böylece kazandıkları şeyler yüzünden onları alçaltıcı azabın yıldırımı yakalayıverdi (41/17)
Ancak Rablerinin emrine baş kaldırdılar; böylece bakıp-dururlarken, onları yıldırım çarpıp-yakaladı (51/44)
|
|
|