11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'an Fihristi- T
Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin (33/56)
Hayır, bugün onlar teslim olmuşlardır (37/26)
Azab size gelip çatmadan evvel, Rabbinize yönelip-dönün ve O'na teslim olun Sonra size yardım edilmez (39/54)
De ki: "Bana apaçık belgeler gelince, sizin Allah'tan başka taptıklarınıza kulluk etmekten kesin olarak menedildim ve alemlerin Rabbine teslim olmakla emrolundum " (40/66)
"Allah'ın kullarını bana teslim edin; gerçekten ben, sizin için güvenilir bir elçiyim" (demişti) (44/18)
Bedeviler, dedi ki: "İman ettik " De ki: "Siz iman etmediniz; ancak "İslam (müslüman veya teslim) olduk deyin İman henüz kalplerinize girmiş değildir Eğer Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederseniz, O, sizin amellerinizden hiç bir şeyi eksiltmez Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir " (49/14)
Oysa onlar (kendilerini tümüyle Allah'a ve İslam'a teslim etmeyenler) bir ticaret ya da bir eğlence gördükleri zaman, (hemen) ona sökün ettiler ve seni ayakta bıraktılar De ki: "Allah'ın katında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha hayırlıdır Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır " (62/11)
"Ve elbette bizden müslüman olanlar da var, zulmedenler de İşte (Allah'a) teslim olanlar, artık onlar 'gerçeği ve doğruyu' araştırıp-bulanlardır " (72/14)
|
|
|