Yalnız Mesajı Göster

Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



Çay Tadım Sözlüğü

A

Almondy Bademsi
  • Badem lezzetindeki dem
AstringentBurukluk
  • Tadı buruk, ancak aside çalan dem
Aroma
  • Yüksek rakımlarda yetişen çay posalarında daha çok görülür
AttractiveCazip
  • Yapısı ve boyutu uygun renkli kuru çay yaprağı
  • Bu açıklama her zaman iyi kalitenin bir göstergesi değildir
  • İyi kaliteye sahip çay demi
Autumnal Sonbahara özgü
  • Sezonun bitimine doğru üretilen kuru çayların kırmızımsı görünüşü,
  • Hindistan'ın kuzeyinde sonbaharda yetiştirilen çaylardan elde edilen dem

Alıntı Yaparak Cevapla