Yalnız Mesajı Göster

Japon Mutfak Terimleri

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Mutfak Terimleri



Japon Mutfak Terimleri

A

aburaSıvı yağ
abura-ageKızarmış Tofu dilimleri
aemonoSirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler
ageKızartılmış
amiyakiTelli ızgara da yapılmış
anTatlı Azuki fasulyesi reçeli
anmitsuan ve şekerden yapılan tatlı
asa gohanSabah kahvaltısı
awabiKabuklu bir deniz hayvanı
azukiKüçük kırmızı fasulyeB

baataa Tereyağı
battera-zushi Osaka stili sıkıştırılmış ve kalıplanmış sushi
bento Geleneksel kutu yemekler
biiru Bira
burokkori BrokoliC

o-cha Yeşil çay
chanko-nabe Sumoların yediği kaynatılmış et ve sebzelerden oluşan yemek
chawan Pilav kasesi
chawan mushiİçinde kare olarak kesilmiş sebzeler olan yumurta kreması
chazuke Pilav ve diğer malzemelerin üzerine çay konularak yapılan yiyecek
chikuwa Delikli silindir şeklinde balık püresi
chirashi-zushi Sirkeli pilavın üzerine konmuş çeşitli çiğ balık
chiizu PeynirD

daikon Havuç şeklinde büyük Japonturpu
daizu Soya fasulyeleri
dango Genelde küçük şişlerde sunulan ufak, yuvarlak hamur köftesi
dashi Deniz mahsullerinden yapılma bir çeşit çorba
dengaku Tatlı miso ile pişirilmiş tofu veya konnyakuE

ebi Karides
enoki Uzun ince bir mantarF

fuguBir çeşit balık
furutsu MeyvaG

gari İnce dilimlenmiş zencefil tırşusu (sushi ile servis yapılır)
genmai Kahverengi pirinç
gobo Dulavratotu kökü
gohan Pilav, genelde 'yemek' analamında da kullanılır
goma Susam
gyoza Çin usulü kızarmış mantı

Alıntı Yaparak Cevapla