Konu
:
Japon Mutfak Terimleri
Yalnız Mesajı Göster
Japon Mutfak Terimleri
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Japon Mutfak Terimleri
Japon Mutfak Terimleri
A
abura
Sıvı yağ
abura-age
Kızarmış Tofu dilimleri
aemono
Sirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler
age
Kızartılmış
amiyaki
Telli ızgara da yapılmış
an
Tatlı Azuki fasulyesi reçeli
anmitsu
an ve şekerden yapılan tatlı
asa gohan
Sabah kahvaltısı
awabi
Kabuklu bir deniz hayvanı
azuki
Küçük kırmızı fasulye
B
baataa
Tereyağı
battera-zushi
Osaka stili sıkıştırılmış ve kalıplanmış sushi
bento
Geleneksel kutu yemekler
biiru
Bira
burokkori
Brokoli
C
o-cha
Yeşil çay
chanko-nabe
Sumoların yediği kaynatılmış et ve sebzelerden oluşan yemek
chawan
Pilav kasesi
chawan mushi
İçinde kare olarak kesilmiş sebzeler olan yumurta kreması
chazuke
Pilav ve diğer malzemelerin üzerine çay konularak yapılan yiyecek
chikuwa
Delikli silindir şeklinde balık püresi
chirashi-zushi
Sirkeli pilavın üzerine konmuş çeşitli çiğ balık
chiizu
Peynir
D
daikon
Havuç şeklinde büyük Japonturpu
daizu
Soya fasulyeleri
dango
Genelde küçük şişlerde sunulan ufak, yuvarlak hamur köftesi
dashi
Deniz mahsullerinden yapılma bir çeşit çorba
dengaku
Tatlı miso ile pişirilmiş tofu veya konnyaku
E
ebi
Karides
enoki
Uzun ince bir mantar
F
fugu
Bir çeşit balık
furutsu
Meyva
G
gari
İnce dilimlenmiş zencefil tırşusu (sushi ile servis yapılır)
genmai
Kahverengi pirinç
gobo
Dulavratotu kökü
gohan
Pilav, genelde 'yemek' analamında da kullanılır
goma
Susam
gyoza
Çin usulü kızarmış mantı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul