Konu
:
Japon Mutfak Terimleri
Yalnız Mesajı Göster
Japon Mutfak Terimleri
11-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Japon Mutfak Terimleri
H
hashi
Yemek çubukları
hijiki
Bir çeşit deniz yosunu
hiru-gohan
Öglen yemeği
hiyashi
Soğuk
hiyashi-bachi
Soğutulmuş kase içinde buz ve su ile servis etmek
hiya yakko
Soğuk tofu blokları
horenso
Ispanak
İ
iidako
Küçük ahtapot
ika
Mürekkep balığı
ikura
Somon
inari-zushi
Tofu içine konulmuş susshi
K
kabayaki
Şişde pişirilmiş yılan balığı
kabu
Küçük yuvarlak Japon şalgamı
kai
Kabuklu deniz mahsüllerinin genel adı
kaiseki ryori
Özenle hazırlanmış Kyoto usulü yemek
kanten
Yosundan yapılan ve genelde tatlı yapımında kullanılan jelatin
kappa-maki
Japon hıyarı ve sushi pilavı ile yuvarlanarak hazırlanmış sushi çeşidi
katsuo-bushi
Dashi yapmak için kullanılan kurutulmuş uskumru
ki-no-ko
Mantarların genel adı
konbu
Dashi yapımında kullanılan kahverengi deniz yosunu
konnyaku
'şeytan-dili' kökünden yapılmış jelatinimsi MADDE
kyuri
İnce ve uzun Japon hıyarı
M
maguro
Ton balığı
maki
Yuvarlanmış
meshi
Pilav veya yemek anlamında kullanılan kelime (günlük yaşamda)
mirin
tatlandırılmış yemek sakesi
miso
Mayalanmış soya fasulyesi macunu
mizu
Su
momo
Şeftali
mori-soba
Bambu ile servis yapılan soğuk soba
myoga
Oldukça değerli ve pahalı bir zencefil çeşidi
N
nabemono
Kaynatılarak hazırlanan
nasu
Patlıcan
natto
Mayalanmış, yapışkan soya fasulyesi
nigiri-zushi
Sirkeli yuvarlanmış pilavın üzerine konan çiğ balık (Bir çok kişinin aslında sadece sushi olarak bildiği)
nihon-shu
Pirinç şarabı (sake)
nimono
Soya sosu ve sake ile pişirilmiş yiyecekler
noren
Restoranların girişinde bulunan iki parçalı perde
nori
Çok ince kurutulmuş deniz yosunu
nuka
Sebzeleri turşu yapmak için kullanılan pirinç kepeği
O
oden
Et suyunda kaynatılmış, balık veya veya balık kekleri
oishii
Lezzetli anlamına gelen kelime
oshinko
Turşu
onigiri
Pilav topu
osechi ryoori
Geleneksel yeni yıl yemeği
R
ramen
Çin usulü noodle(şehriye)
renkon
Nilüfer çiçeği kökü
robatayaki
Özellikle ızgara yapan restoran
S
saba
Uskumru
sakana
Balik
sake
Somon balığı
o-sake
Pirinç şarab
ı
sarada
Salata
sashimi
Pilavsız sunulan çiğ balık
sato-imo
Kulkas kökü gibi bir çeşit patates
shiitake
Japonya'nın en ünlü mantarı
shio
Tuz
shiso
Sashimi ile sunulan perilla yaprağı
shoyu
Soya sosu
shungiku
Krizantem yaprakları, yemekler lezzet vermak için kullanılır
somen
Genelde yazları soğuk olarak yenilen çok ince noodle
T
tabemono
Yiyecek
takenoko
Bambu filizi
tako
Ahtapot
tamago
Yumurta
tara
Morina balığı
tekka-maki
Çiğ ton balığı ile yuvarlanarak yapılan sushi
tendon
Üzerinde kızarmış karides olan pirinç kasesi
tenpura
Kızartılmış sebze ve deniz mahsulleri
tofu
Soya fasulyesi kaymağı
Etlere güzel bir alternatifdir
tori
Tavuk eti
tsukemono
Japon stili turşu
W
wakame
Bir çeşit deniz yosunu
wan
Çorba kasesi
waribashi
Atılabilen hashi (çubuk)
wasabi
Çok acı yaban turpu
Y
yaki
Izgara yapılmış
yasai
Sebze
yose-nabe
Evde ne varsa onun ile yapılmış yahni
yudofu
Konbu yasunu ile kaynatılmış tofu
yushoku
Akşam yemeği
yuzu
Oldukça değerli ve pahalı bir limon çeşidi
Z
zaru-soba
Üzerinde kıyılmış nori olan soğuk soba
zuke
Turşulanmış
zume
Doldurulmuş
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul