Konu
:
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi
Cevz-i Bevva
: Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir
Rendelenerek toz haline getirilir ve tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır
Cereal (Sereal) :
Tahıl; tahıl ekmeği
Cıvık Hamur
: Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar
Mesela; fri hamuru
Cibre (Yöresel Tanım)
: Sıkılmış üzüm posası
Cinger (Ginger) :
Zencefil
Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi
Cizleme
: Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir)
Cost (Kost) :
Maliyet
Cuit Au Four (Küvi ofur)
: Fırında pişirme usulü
Cips :
Bol yağda kızartılmış yaprak patates
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul