Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi

Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir Rendelenerek toz haline getirilir ve tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır

Cereal (Sereal) : Tahıl; tahıl ekmeği

Cıvık Hamur : Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar Mesela; fri hamuru

Cibre (Yöresel Tanım) : Sıkılmış üzüm posası

Cinger (Ginger) : Zencefil Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi

Cizleme : Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir)

Cost (Kost) : Maliyet

Cuit Au Four (Küvi ofur) : Fırında pişirme usulü

Cips : Bol yağda kızartılmış yaprak patates

Alıntı Yaparak Cevapla