Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Terimleri Sözlüğü H Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü H Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü H Harfi

Hapsetme : Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi Örneğin mantı, iç malzeme hamurla kapatılır

Harç : Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya içine karıştırılan unsur

Hardal : Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir karışım yapılır Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır

Hamuçera (Yöresel Tanım) : Dağ çileği

Hareng : Ringa balığı türünden bir balık Lakerda gibi salamura olarak satılır

Hasbir (Yöresel Tanım) : Safran

Haşhaş Tohumu : Haşhaş bitkisinin tohumudur Mavi - siyah veya beyaz renkte olur Ekmek, çörek, börek gibi fırın ürünlerinde kullanılır Ayrıca kavrularak salata, kanape, meze ve sebze yemeklerine de katılır

Havan : İçinde bir şey dövülüp ufalamaya yarayan çukur kap

Havaneli : Havanda bir şeyi dövmeye yarayan tokmak

Helvane-Helvahane : Dibi, mayonez tenceresi gibi tümsek tencere Kevgirle kavurma işlerinde çok kullanışlıdır

Herke (Yöresel Tanım) : Un, su ve yumurta karışımı

Herse (Yöresel Tanım) : Yağlı et

Hırçik (Yöresel Tanım) : Salatalık kabuğunun kurutulmuşu

Hintcevizi : Bir diğer adı müskat'tır Beşamel sos ve benzerleri ile peynirli yemeklerde kullanılır En ince rendeden çekilir Acımsı tadından ötürü çok küçük miktarlarda kullanılmalıdır

Hint Biberi : Köri ve köri baharatı

Hollandez Sos : Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos

Hoşaf : Kuru meyve (üzüm,incir,erik,kayısı vb) kompostosu

Alıntı Yaparak Cevapla