Konu
:
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi
Jambon :
Domuzun tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan ve dilimler halinde kesilerek servis yapılan soğuk budu
Ayrıca, tavuk, hindi ve dana etinden de yapılıyor ve şarküteri ürünü olarak satılıyor
Jelatin (Gelatine)
: Aşçılıkta ve pastacılıkta kullanılan, soğuduktan sonra donan madde; yaprak veya toz şeklinde satılır
Jenuaz (Genoise) :
Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un)
Jöleli Cila :
Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür
Küçük paketlerde tart jölesi olarak marketlerde satılmaktadır
Jü (Jus) :
Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu, kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra etin piştiği tepsiye biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı süzgeçten geçirilerek etin yanında verilir (bu sos koyulaştırılmaz)
Jüliyen (Julienne)
: Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul