Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü J Harfi

Jambon : Domuzun tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan ve dilimler halinde kesilerek servis yapılan soğuk budu Ayrıca, tavuk, hindi ve dana etinden de yapılıyor ve şarküteri ürünü olarak satılıyor

Jelatin (Gelatine) : Aşçılıkta ve pastacılıkta kullanılan, soğuduktan sonra donan madde; yaprak veya toz şeklinde satılır

Jenuaz (Genoise) : Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un)

Jöleli Cila : Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür Küçük paketlerde tart jölesi olarak marketlerde satılmaktadır

Jü (Jus) : Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu, kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra etin piştiği tepsiye biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı süzgeçten geçirilerek etin yanında verilir (bu sos koyulaştırılmaz)

Jüliyen (Julienne) : Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü

Alıntı Yaparak Cevapla